AO Coaching
https://www.aocoaching.nl/spaghetti-bolognese/l28c4
     
    Recepten
    Terug
    Deel op

    spaghetti bolognese

    overheerlijke klassieker uit de oven! deze hoeveelheid is voldoende voor 10-12 personen en gebaseerd op een recept van Jamie Oliver. kies volkoren spaghetti voor extra vezels, je darmen zijn er dol op! voor de variatie en wat extra volume kan je ook nog fijngesneden groente zoals wortel en selderij toevoegen. smaakvol, voedzaam en makkelijk te maken en de volgende dag smaakt het ook nog lekker!

    wat heb je nodig?

    • 1 flinke eetlepel verse gehakte rozemarijn blaadjes (of varieer met thijm, oregano ed)
    • olijfolie
    • 2 grote witte uien, fijngesneden
    • 5 teentjes knoflook, gehakt of geperst
    • 1 rode chili-peper fijngesneden (met zaadjes voor meer pit)
    • 1 kg rundergehakt (goede kwaliteit)
    • 1,2 kg tomaten, fijngesneden in blokjes
    • 1 rode paprika in blokjes gesneden
    • 1 fles passata
    • klein blikje tomatenpuree (70 g)
    • zeezout en zwarte peper uit de molen
    • spaghetti (volkoren)
    • extra voor op tafel als garnituur: geraspte kaas naar keuze en verse basilicum
    • grote ovenvaste pan

    zo maak je het

    1. Oven voorverwarmen op 180 graden
    2. Zet de pan op laag / middelhoog vuur, beetje olijfolie erin en roer de rozemarijn door de olie zodat de smaak goed vermengd en de geur van rozemarijn vrij komt
    3. voeg de gesnipperde ui, knoflook, chili-peper toe. Fruiten totdat de ui zacht en glazig is
    4. voeg de gehakt toe, goed roeren en fijn maken
    5. als de gehakt gaar is voeg je de fijngesneden tomaten, paprika, tomatenpuree en passata toe
    6. maak op smaak met zeezout en zwarte peper
    7. Zet de pan met deksel (past het niet, gebruik aluminiumfolie) 1,5 uur in de oven. Na 30 minuten kan de temperatuur naar 160 graden. Beschik je niet over een oven, dan op laag vuur laten pruttelen en af en toe roeren. 
    8. kook de spaghetti als de saus bijna klaar is
    9. zet de pannen op tafel of schep de borden vol. Vergeet de garnituur niet. 
    10. geniet ervan!