AO Coaching
https://www.aocoaching.nl/pittig-dipje/l29c4
     
    Terug
    Deel op

    pittig dipje

    zelf chilisaus maken is eenvoudiger dan je denkt en zo veel lekkerder dan uit het potje van de supermarkt! heerlijk als dip bij een stukje kaas op de borrelplank, een krokante kipkluif of springroll. ook bij een stukje vis trouwens super lekker!

    wat heb je nodig?

    • 6 rode chilipepers 
    • 60 ml witte wijnazijn (bio)
    • 90 gr suiker (hou je van extra zoet gebruik dan 120 gr)
    • snuf zout
    • 2 tenen knoflook
    • optioneel: vers geraspte gember
    • keukenmachine of staafmixer

    zo maak je het

    1. snij de chilipepers in grove stukken (verwijder de zaden voor een minder pittige variant) en week 15 minuten in heet water 
    2. meng de geweekte chilipepers, azijn, suiker, zout en knoflook in de keukenmachine of met de staafmixer tot het een egale massa is
    3. kook de saus 10-15 minuten op laag vuur zodat de saus indikt en roer regelmatig 
    4. giet de saus in een schone glazen pot of fles en laat afkoelen. de saus wordt vanzelf nog dikker
    5. geniet ervan!