Terug
granola snackreep
als je deze granola snackreep een keer zelf hebt gemaakt vraag je je af waarom je nog naar de supermarkt gaat om een kant-en-klare snackreep te kopen. experimenteer vooral met de ingrediënten om je favoriete en gezonde home-made-snack te maken.
wat heb je nodig?
- 150 gram ongebrande ongezouten cashewnoten
- 50 gram walnoten
- 75 gram gedroogde abrikozen
- 25 gram kokosvlokken of kokosrasp
- 25 gram pompoenpitten
- 25 gram gedroogde cranberries
- 90 gram (60 ml) honing naar keuze
- eventueel: beetje zeezout en/of vanille
- grote mengkom, rechthoekige cakevorm, huishoudfolie, silicone spatel
zo maak je het
- hak de cashewnoten, pompoenpitten, abrikozen en cranberries in kleine stukken. Grof of fijn, afhankelijk van wat jij qua structuur lekker vindt
- verwarm op laag vuur de honing in een pan of au-bain-marie in een grote kom
- voeg alle gehakte ingrediënten toe aan de honing en meng goed door elkaar met een silicone spatel
- bedek de cakevorm met huishoudfolie zodat de granola er straks makkelijk uit valt
- vul de cakevorm met het mengsel en druk stevig (!) aan in de vorm met de spatel.
- zet in de vriezer voor minimaal 1 uur
- haal uit de vriezer en snij de granola in plakken of blokken. Bewaar in de koelkast tot gebruik.
- geniet ervan!