Terug
friet van bataat
de naam zoete aardappel is misleidend, bataat is namelijk geen familie van de aardappel. een belangrijk verschil is dat de aardappel zetmeel bevat en een bataat inuline. dit verteert langzamer dan zetmeel is daardoor ook beter voor diabetes patiënten. de schil van de bataat is ook nog eens heel gezond.
wat heb je nodig?
- bataat (bepaal zelf hoeveel)
- flinke scheut olie naar keuze (olijfolie, kokosolie, zonnebloemolie)
- zeezout (niet te veel)
- gedroogde kruiden naar keuze (peterselie, paprikapoeder, kurkuma, etc). geperste of plakjes knoflook kan ook
- kom, grootte afhankelijk van hoeveelheid bataat
- bakpapier
- oven
zo maak je het
- verwarm de oven voor op 180 gr C
- boen de bataat met een borstel schoon onder de kraan en dep droog
- snij de ongeschilde bataat in frietvorm
- doe de bataat met de olijfolie en kruiden in een kom en meng alles goed met elkaar
- verdeel de gesneden bataat over de met bakpapier bedekte ovenplaat
- zet de plaat in het midden van de oven en laat in ca 40 min knapperig bruin worden
- geniet ervan!