AO Coaching
https://www.aocoaching.nl/caponatina/l16c4
     
    Recepten
    Terug
    Deel op

    caponatina

    het snijden van de groenten en de bereiding vraagt tijd en is een mindfull klusje. maak je hoofd leeg tijdens het koken en geniet daarna van dit verrukkelijke gerecht. lekker als onderdeel van een buffet of bqq en met pasta of bruschetta.

    wat heb je nodig?

    • 1 kg aubergines, in blokjes van ca 2 cm
    • 350-500 ml gewone olijfolie om in te bakken
    • 2 rode paprika's, in stukjes
    • 1 grote rode ui, gesnipperd
    • 3 stengels bleekselderij, in stukjes
    • 2 winterpenen, in blokjes
    • 10 ansjovisfilets in olie, uitgelekt (blikje van 45 gr)
    • 250 g tomatenpuree
    • 400 g tomaten uit blik
    • 75 ml rode wijnazijn
    • 1 el suiker
    • 70 g groene olijven (zonder pit heel of in plakjes)
    • 3 el pijnboompitten, licht geroosterd
    • flinke handvol fijngesneden platte peterselie
    • flinke handvol fijngesneden basilicum
    • grote pan en deksel

    zo maak je het

    1. verhit 200 ml olijfolie in de pan. bak de aubergineblokjes tot ze mooi goudbruin zijn. neem ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier
    2. voeg indien nodig olie toe aan de pan en bak de paprikastukjes tot ze zacht zijn. neem ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier
    3. voeg indien nodig olie toe aan de pan en bak de ui, bleekselderij en wortels tot ze zacht zijn. niet bruin laten worden
    4. voeg tomatenpuree en anjovisfilets toe en bak 5 tot 10 min tot het mengsel dik en donkerrood is
    5. voeg de tomaten uit blik toe en laat 15 min op laag vuur koken (eventueel met deksel). roer af en toe door
    6. voeg azijn en suiker toe en laat 10 min zachtjes verder koken
    7. voeg de uitgelekte aubergines en paprika toe samen met de olijven, pijnboompitten en peterselie. laat nog 10 min koken. haal de pan van het vuur en laat afkoelen
    8. vlak voor het opdienen de basilicum over het gerecht strooien
    9. serveer koud of op kamertemperatuur
    10. geniet ervan!